Seuraa ajokilometrejä automaattisesti
Aloita
Kannattaako käyttää sovellusta ajetun matkan seuraamiseen?
1 heinäkuu 2021 - Lukuaika 2 min

Driversnote

Matkojesi automaattinen seuranta

Miljoonien kuljettajien luottosovellus

Automatisoi ajopäiväkirjasi Automatisoi ajopäiväkirjasi

Kannattaako käyttää sovellusta ajetun matkan seuraamiseen?

Jos työhösi liittyy autolla liikkumista, kilometrimäärän mittaaminen on välttämätön osa päivääsi. Jokaisen työmatkan seuraaminen varmistaa, että saat maksimoitua työnantajasi maksaman korvauksen tai verovähennyksen. Ajetuista kilometreistä on pidettävä kirjaa, jotta voit osoittaa työnantajalle tai veroviranomaiselle, että vaateesi on totuudenmukainen.

Ajopäiväkirjan tulisi sisältää seuraavat tiedot:

  • Lähtöpaikan ja päätepaikan osoitteet sekä näiden välinen etäisyys jokaisen ajon osalta
  • Ajon alkamis- ja päättymisaika sekä matkan tarkoitus
  • Matkamittarin lukemat jokaisen ajon alkaessa ja päättyessä
  • Kuljettajan nimi

Kuinka kirjaan työmatka-ajot riittävällä tavalla?

Voit seurata ajomäärääsi paperisen ajopäiväkirjan, laskentataulukon tai mobiilisovelluksen avulla.

Paperinen ajokirja tai laskentataulukko

Voit seurata ajamiasi kilometrejä kirjaamalla jokaisen matkan jälkeen tai työpäivän päätteeksi tiedot paperiseen ajopäiväkirjaan tai laskentataulukkoon. Näin et menetä tietoja. Jokaiseen matkaan tulee sisällyttää yllä mainitut tiedot. Jos ajat paljon, jokaisen matkan yksityiskohtien kirjaaminen voi viedä aika paljon aikaa, ja olemme kaikki jättäneet vahingossa matkoja kirjaamatta! Ajomatkaa seuraava sovellus saattaakin olla sinulle soveltuva ratkaisu.

Sovellukset ajokilometrien seurantaan

Ajomatkan seuraamiseen tarkoitetut sovellukset voivat seurata ajoasi reaaliajassa ja säästää sinulta kaiken tietojen syöttämiseen liittyvän vaivan. Riittää, kun avaat sovelluksen ja aloitat seurannan – sovellus tallentaa matkan ajaessasi. Kun tulet perille, pysäytä sovelluksen seuranta. Näin helposti saat tallennetun matkan, johon sisältyy aloitus- ja lopetusajat, aloitus- ja päätepisteet, ja pystyt myös määrittämään matkan tarkoituksen.

Jotkut ajomatkan seurantasovellukset tarjoavat myös automaattisen seurannan – sovellusta ei tarvitse edes avata. Käyttämällä “liiketunnistinta” automaattiseen seurantaan tai yhdistämällä Driversnote-sovelluksen iBeaconiin – matalaenergiseen autoon sijoitettavaan Bluetooth-laitteeseen – Driversnote tarjoaa todistetusti toimivan automaattisen seurantaratkaisun. IBeacon antaa puhelimellesi kehotuksen aloittaa matkan seuraaminen joka kerta, kun nouset ajoneuvoon ja lähdet ajamaan. Kun poistut ajoneuvosta, sovellus lopettaa matkan tallentamisen. Saat kaikki vaaditut tiedot sekä erittäin ajantasaisen tallenteen matkoistasi.

Nyt kun tiedät, mitä sinun on kirjattava saadaksesi korvauksen matkoistasi, katsotaanpa, miten lasket ajomäärän veroilmoitukseen.
 

Miten ajomatka lasketaan verotuksessa

Työssä ajettujen kilometrien laskeminen matkakorvausta tai verovähennyksiä varten on helppoa, jos olet tallentanut ajomatkasi säännöllisesti koko vuoden ajan. Tarvitset työssä ajamasi kokonaiskilometrit sekä kilometrikohtaisen korvaussumman. Tartu laskimeen ja kerro kilometrien määrä kilometrikohtaisella hinnalla – tuloksena saat matkakorvauksen tai verovähennyksen suuruuden.

Miten ajomatka lasketaan verotuksessa ajomatkaa mittaavan sovelluksen avulla

Jos käytät mobiilisovellusta ajomatkojen seuraamiseen, sovellus suorittaa laskutoimituksen puolestasi – voit myös luoda vaatimusten mukaisen raportin todisteeksi tukemaan korvaushakemustasi.

Juuri mikään ei saa työnantajaasi onnellisemmaksi kuin riittävä ja yhdenmukainen ajopäiväkirjaan liittyvä dokumentaatio matkakorvausta tai veroilmoitusta varten – ja sovellus auttaa tekemään juuri tämän!

Ajomatkaa mittaavat sovellukset pitävät ajopäiväkirjasi turvassa

Sovelluksen käyttäminen poistaa sinulta ajomatkalistausten järjestämisen ja säilyttämisen vaivan – ajomatkan seurantasovellukset säilyttävät tiedot puolestasi ja koko ajopäiväkirjasi on aina vain muutaman klikkauksen päässä.

Jos käytät paperia tai taulukkolaskentaohjelmaa ajomerkintöjen seuraamiseen, varmista että tallennat ja arkistoit ne asianmukaisesti tarkastuksia varten.

Jos käytät Driversnotea ajomatkojesi kirjaamiseen, voit olla varma, että säilytämme matkasi niin kauan kuin sinulla on tili palvelussamme. Riippumatta siitä, onko sinulla maksullinen tilaus vai ilmaistili, tietosi ovat meillä turvassa.

Ajopäiväkirjan automatisointi

Ajopäiväkirjan täyttäminen käsin voi olla työlästä. Katso, miten voit seurata matkojasi automaattisesti kilometrikorvausten tai vähennysten saamiseksi.
Uusimmat julkaisut
Automatisoi ajopäiväkirja
Seuraa ja raportoi ajokilometrejäsi helposti. Säästä aikaa ja vaivaa Driversnoten avulla.
Aloita

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024

2 tammikuu 2024 - Lukuaika 2 min

Tutustu vuoden 2024 korotettuun kilometrikorvaukseen ja sen hyödyntämiseen työsuhteessasi.

Verohallinnon Kilometrikorvaus 2023
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2023

17 huhtikuu 2024 - Lukuaika 2 min

Kilometrihinta Suomessa vuonna 2023. Katso Verohallinnon uusi kilometrikorvaus ja miten työajon kilometrikorvauksia haetaan.

Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024

2 tammikuu 2024 - Lukuaika 2 min

Tutustu vuoden 2024 korotettuun kilometrikorvaukseen ja sen hyödyntämiseen työsuhteessasi.