Seuraa ajokilometrejä automaattisesti
Aloita
Paras ajopäiväkirjasovellus Suomeen
27 lokakuu 2021 - Lukuaika 2 min

Paras ajopäiväkirjasovellus Suomeen 

Ajokilometrien seuranta matkakorvausta tai verovähennystä varten ei ole koskaan ollut helpompaa – mobiilisovellusten avulla kilometrien seuranta on helpompaa kuin koskaan. Takana ovat ajat, jolloin käsin kirjoitettiin muistiin koko viikon lukemat ja yritettiin muistaa kaikki yksityiskohdat. Alla on kirjattu asiat, jotka tulee ottaa huomioon etsiessäsi sinulle parhaiten sopivaa ajopäiväkirjasovellusta.

Ajettujen kilometrien seuranta verotusta varten

Jos haluat saada matkakorvauksia ajomatkoistasi, sinun tulee tehdä ajoista tarkka matkaraportti, joka sisältää jokaisen työmatkan ajankohdan, kohteen ja tarkoituksen. Sovelluksen käyttäminen ajomatkojen seuraamiseen tekee ajopäiväkirjan pitämisestä paljon helpompaa, varsinkin jos ajat työmatkoja usein.

Testatessa erilaisia ajopäiväkirjasovelluksia on helppo jättää huomiotta tärkeimmät ominaisuudet, joiden olemassaolo pitäisi kuitenkin tarkistaa. Näin varmistat, että matkaraportti kelpaa verotuksessa. 

Lue lisää saadaksesi selville tärkeimmät ominaisuudet ja muutamia mukavia lisäominaisuuksia, jotka kannattaa varmistaa valitessasi sinulle parhaiten soveltuvaa ajopäiväkirjasovellusta.

Driversnote

Matkojesi automaattinen seuranta

Miljoonien kuljettajien luottosovellus

Automatisoi ajopäiväkirjasi Automatisoi ajopäiväkirjasi

Parhaiden ajopäiväkirjasovellusten olennaiset ominaisuudet

Seuranta

Ajopäiväkirjasovelluksen pitää luonnollisesti pystyä seuraamaan matkaasi ja kirjaamaan matkat ajopäiväkirjaan. Jotkut sovellukset sallivat vain matkatietojen kirjaamisen, kun taas toiset seuraavat ajojasi reaaliajassa puhelimen GPS:n avulla ja tallentavat valitsemasi reitin ja kellonajat. Reaaliaikainen GPS-seuranta poistaa tarpeen ikävältä yksityiskohtien muistelemiselta päivän päätteeksi.

Matkojen tarkoituksen luokittelu

Jos monien muiden tavoin käytät henkilökohtaista ajoneuvoa myös työssäsi, päädyt väistämättä siihen, että sinulla on kilometrimäärät sekä työajoista että henkilökohtaisesta käytöstä. Hyvällä mittarilukemasovelluksella on mahdollisuus määrittää matkoillesi tarkoitus – liittyvätkö ne henkilökohtaisiin matkoihin vai työmatkoihin.

Verohallinnon hyväksymien matkaraporttien luominen

Parhaat ajopäiväkirjasovellukset voivat automaattisesti laskea matkaraporttiesi perusteella korvattavan summan jokaiselta matkalta verohallinnon ohjeistamien matkakorvausten mukaisesti. Verovähennyksen tai matkakorvauksen oikean summan tulee olla näkyvissä sovelluksesta luomissasi matkaraporteissa kaikkien muiden tarvittavien tietojen ohella, mukaan lukien matkojen ajankohta, kohde ja tarkoitus.

Ajopäiväkirjasovellusten mukavat lisäominaisuudet

Automaattinen seuranta

Useimmat sovellukset tarjoavat automaattisen ajoseurannan – sinun ei tarvitse edes avata sovellusta, vaan se seuraa taustalla ajettuja kilometrejä. Tämän tyyppinen automaattinen seuranta tallentaa matkan aina liikettä havaitessaan. Tällöin ajopäiväkirjaan voi kuitenkin tallentua myös bussi- ja taksimatkoja tai matkoja, joissa olit matkustajana sen sijaan, että olisit itse ajanut.

Vain olennaisten matkojen automaattinen seuranta

Jotkut sovellukset tarjoavat automaattisen seurannan, joka seuraa matkoja vain ajaessasi autoa. Tämä toteutetaan yleensä pienellä autoon sijoitettavalla laitteella, jonka avulla matkojen seuranta alkaa ja päättyy automaattisesti. Laite muodostaa yhteyden puhelimeesi astuessasi ajoneuvoon ja kehottaa aloittamaan seurannan. Kun poistut ajoneuvosta, seuranta pysähtyy automaattisesti ja päättää matkan. Näin varmistetaan, että ajopäiväkirjassasi on vain asiaankuuluvat matkat.

Driversnote tarjoaa tällaisen laitteen, jota kutsumme iBeaconiksi. Lisätietoja siitä löydät täältä.

Matkamittarin loki

Matkamittarin lukeman kirjaaminen jokaisen ajon ennen ja jälkeen ei ole edellytys asianmukaiselle ajopäiväkirjalle, mutta sinun pitää mahdollisesti ottaa muistiin matkamittarin lukema joka vuoden alussa ja lopussa sekä ottaessasi käyttöön uuden ajoneuvon. Jos työnantajasi maksaa sinulle matkakorvauksia työajoistasi, he saattavat vaatia matkamittarin lukemia. Matkamittarin lokiominaisuus on silloin varmasti hyödyllinen! Matkamittarin lukema pitäisi myös pystyä sisällyttämään ajoraportteihin.

Muokattavuus

Parhaat ajopäiväkirjasovellukset tarjoavat muokattavan matkaraportin, jolloin voit varmistaa, että se sisältää sinulle olennaiset tiedot. Sinun pitäisi pystyä nimeämään työpaikkasi ja ajoneuvosi sekä muokkaamaan kilometrikorvauksia siltä varalta, että työnantajasi maksaa matkakorvauksia jonkun muun kuin verohallinnon kilometrikorvauksen mukaisesti.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää matkanseurannasta tai matkakorvauksista.
 

 

Ajopäiväkirjan automatisointi

Ajopäiväkirjan täyttäminen käsin voi olla työlästä. Katso, miten voit seurata matkojasi automaattisesti kilometrikorvausten tai vähennysten saamiseksi.
Uusimmat julkaisut
Automatisoi ajopäiväkirja
Seuraa ja raportoi ajokilometrejäsi helposti. Säästä aikaa ja vaivaa Driversnoten avulla.
Aloita

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024

Tutustu vuoden 2024 korotettuun kilometrikorvaukseen ja sen hyödyntämiseen työsuhteessasi.

2 tammikuu 2024 - Lukuaika 2 min
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2023
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2023

Kilometrihinta Suomessa vuonna 2023. Katso Verohallinnon uusi kilometrikorvaus ja miten työajon kilometrikorvauksia haetaan.

17 huhtikuu 2024 - Lukuaika 2 min
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024

Tutustu vuoden 2024 korotettuun kilometrikorvaukseen ja sen hyödyntämiseen työsuhteessasi.

2 tammikuu 2024 - Lukuaika 2 min