Seuraa ajokilometrejä automaattisesti
Aloita
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024
20 marraskuu 2023 - Lukuaika 2 min

Verohallinnon Kilometrikorvaus 2024

Verohallinto on vahvistanut Suomessa sovellettavat verovapaat kilometrikorvaukset vuodelle 2024. Kilometrikorvausta käytetään oman auton käytöstä työajossa aiheutuvien kustannusten korvaamiseen.

Kilometrikorvaus 2024

Verohallinto on vahvistanut vuoden 2024 kilometrikorvaukseksi 57 senttiä kilometriltä.
Tammikuusta 2024 lähtien lasket siis työhön liittyvien ajojen korvaukset vuoden 2024 kilometrikorvauksen mukaisesti.

Driversnote

Matkojesi automaattinen seuranta

Miljoonien kuljettajien luottosovellus

Automatisoi ajopäiväkirjasi Automatisoi ajopäiväkirjasi

Kilometrikorvaus verovähennyksenä

Jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja tai työntekijä, jonka työnantaja ei korvaa työajoja, voit vähentää työhön liittyvät autoilukulut virallisen kilometrikorvauksen mukaan vuoden 2024 verotuksessa.

Muista kirjat työajot vuoden aikana, jotta verovähennykset eivät jää saamatta. Kun pidät ajopäiväkirjaa, varmistat, että saat kaikki sinulle kuuluvat verovähennykset. Huolellisesti pidetty ajopäiväkirja myös suojaa sinua verotarkastuksen sattuessa kohdalle.

Veroton matkakorvaus työnantajille

Työnantajana voit korvata työntekijöille työhön liittyvät matkakulut. Korkein kilometrikorvaus, jonka voit maksaa verottomasti, on Verohallinnon vuodelle 2024 vahvistama kilometrikorvaus. Korvattavia ovat matkat, jotka työntekijäsi tekevät omilla ajoneuvoillaan. Yrityksen ajoneuvoilla tehtyjä matkoja ei korvata.

Voit myös korvata matkat työntekijöille Verohallinnon vahvistamaa kilometrikorvausta suuremmalla summalla, mutta virallisen kilometrikorvauksen ylittävä osa katsotaan työntekijän verotettavaksi tuloksi.

Veroton matkakorvaus työntekijöille

Työnantajasi voi korvata sinulle työhön liittyvät matkakulut. Työnantajia suositellaan käyttämään virallista kilometrikorvausta, mutta se ei ole pakollista. Työnantajat voivatkin halutessaan määrittää oman kilometrikorvauksensa. Pidä mielessä, että jos työnantajasi suorittama kilometrikorvaus on suurempi kuin Verohallinnon vahvistama virallinen kilometrikorvaus, virallisen kilometrikorvauksen ylittävä osuus katsotaan verotettavaksi tuloksi.

Työajojen seuranta

Työajojen seurantaan voi käyttää fyysistä ajopäiväkirjaa tai laskentataulukkoa. Jos ajoja kuitenkin kertyy paljon, tällaisen ajopäiväkirjan pitäminen voi viedä paljon aikaa. Silloin kannattaa harkita automaattisen ajopäiväkirjan käyttöönottoa. Driversnote-ajopäiväkirjasovelluksella voit luoda vaatimukset täyttäviä ajopäiväkirjoja ja raportteja muutamalla napautuksella milloin tahansa. Sovellus kirjaa matkat automaattisesti, mikä vapauttaa aikaasi ja varmistaa, että et jää paitsi sinulle kuuluvista korvauksista.

Ajopäiväkirjan automatisointi

Ajopäiväkirjan täyttäminen käsin voi olla työlästä. Katso, miten voit seurata matkojasi automaattisesti kilometrikorvausten tai vähennysten saamiseksi.
Uusimmat julkaisut
Automatisoi ajopäiväkirja
Seuraa ja raportoi ajokilometrejäsi helposti. Säästä aikaa ja vaivaa Driversnoten avulla.
Aloita