Seuraa ajokilometrejä automaattisesti
Aloita
Verohallinnon Kilometrikorvaus 2023
1 elokuu 2023 - Lukuaika 2 min

Verohallinnon kilometrikorvaus 2023

Katso alta vuoden 2023 virallinen kilometrikorvaus sekä tietoja siitä, miten voit käyttää sitä korvausten hakemiseen. Verohallinto ilmoittaa vuosittain kilometrikorvauksen, jota käytetään omalla autolla ajettavan työajon kilometrivähennysten laskemiseen.

Vuoden 2023 virallinen kilometrikorvaus

Verohallinto on ilmoittanut, että kilometrikorvaus vuodelle 2023 on henkilöautoilla 53 senttiä kilometriltä ja moottoripyörillä 41 senttiä kilometriltä.

Vuoden 2023 kilometrikorvausta käytetään työnantajan maksamien työajon verovähennyskorvausten laskemiseen tammikuusta 2023 alkaen.

Driversnote

Matkojesi automaattinen seuranta

Yli miljoona kuljettajaa luottaa meihin

Kilometrikorvausten saaminen työnantajalta

Työntekijänä saat todennäköisesti työnantajaltasi kilometrikorvauksia työajosta. Vaikka työnantajia kehotetaan käyttämään virallista kilometrikorvausta, se ei ole pakollista, ja työnantaja saattaa maksaa vuoden kuluessa vuoden 2023 virallisesta kilometrikorvauksesta poikkeavia korvauksia. Jos työnantajasi ei korvaa kulujasi, voit hakea verovähennystä työhön liittyvästä ajosta kilometrikorvaukseen perustuen.

Huomaa, että jos sinulle korvataan yli €0.53 kilometriä kohden, joudut maksamaan tuloveroa yli menevästä osasta.

Kilometrikorvausten hakeminen Verohallinnolta

Jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja tai jos työnantajasi ei korvaa sinulle työajokilometrejä, voit hakea vuoden 2023 kulukorvauksia työajosta veroilmoitusta tehdessäsi. Muista kirjata kaikki työhön liittyvät ajokilometrit lokikirjaan, jotta voit vain kertoa tämän vuoden kilometrikorvauksen (53 senttiä kilometriä kohden) omalla autolla ajamiesi työajokilometrien määrällä.

Pidä kirjaa työajokilometreistäsi

Voit käyttää kilometrikirjanpitoosi paperista lokia tai laskentataulukkoa. Jos ajat paljon, matkojen kirjaamiseen voi kulua runsaasti aikaa päivittäin. Tässä tapauksessa kilometrejä seuraava sovellus voi olla sinulle sopivin ratkaisu. Driversnote tarjoaa ilmaisen automaattisen kilometriseurannan – sovellusta ei edes tarvitse avata. Sovelluksen käyttö poistaa kilometrilokin organisoinnin ja täyttämisen vaivan – Driversnote pitää tiedot tallessa ja koko lokisi on aina vain muutaman napautuksen päässä.

Ajopäiväkirjan automatisointi

Ajopäiväkirjan täyttäminen käsin voi olla työlästä. Katso, miten voit seurata matkojasi automaattisesti kilometrikorvausten tai vähennysten saamiseksi.
Uusimmat julkaisut
Automatisoi ajopäiväkirja
Seuraa ja raportoi ajokilometrejäsi helposti. Säästä aikaa ja vaivaa Driversnoten avulla.
Aloita